L’UCE de Manresa ja està en marxa

L’advocat i rector de la Universitat de Glasgow Aamer Anwar ha estat l’encarregat de pronunciar la lliçó Democràcia, drets humans i euroordres amb què s’ha encetat l’edició manresana de la 50a Universitat Catalana d’Estiu. Anwar, que s’encarrega de la defensa de la consellera Clara Ponsatí, ha criticat amb força la postura de l’Estat espanyol en referència al procés català i ha dit que és “surrealista” que l’Estat faci servir la força per “reprimir la democràcia”. A més, ha acabat amb una afirmació carregada d’esperança: “si guanya la Clara Ponsatí, guanya Catalunya i si guanya Catalunya, guanya Escòcia”.

A la inauguració també hi han estat, entre altres, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros; i el president de l’equip rector de  l’UCE, Jordi Casassas. 

Fins el dia 10 de juliol, Manresa acollirà el seguit de classes, debats, i actes lúdics que conformen la Universitat Catalana d’Estiu, que ha pres l’institut Lluís de Peguera com a seu. L’edició de l’UCE Manresana complementa la tradicional que se celebra a Prada l’agost i que enguany tindrà lloc del 16 al 23 a l’emplaçament habitual: el Liceu Charles Renouvier. 

 

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar