L’UCE celebra els 50 anys amb una edició a Manresa

  • Tindrà lloc a la capital del Bages del 5 al 10 de juliol
  • L’advocat Aamer Anwar farà la lliçó inaugural

 

Manresa serà seu de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) del 5 al 10 de juliol de 2018, en el marc del programa de la Capital de la Cultura Catalana i coincidint amb el 50è aniversari de la creació de la UCE a Prada. D’aquesta manera, l’UCE 2018 tindrà dues edicions: la de Manresa el juliol i la tradicional de Prada, la tercera setmana d’agost.
L’advocat Aamer Anwar, rector de la Universitat de Glasgow i defensor de la consellera Clara Ponsatí, serà l’encarregat d’impartir la lliçó inaugural a Manresa.
L’edició de Manresa s’emmarca en el context de la programació de Manresa, Capital de la Cultura Catalana i té l’objectiu de potenciar la projecció de la ciutat i de les comarques de la Catalunya Central.
L’UCE de Manresa és possible gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Manresa, la Fundació UCE i l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori, GEST!, que ha estat l’entitat impulsora d’aquesta presència de la UCE a la capital del Bages.
Davant la coincidència al 2018 del 50è aniversari de la UCE i el fet que Manresa sigui la capital de la cultura catalana, Gest! va proposar als responsables de la universitat i a l’Ajuntament de Manresa la celebració a la ciutat d’unes sessions semblants a les que anualment tenen lloc a la localitat de la Catalunya nord, amb la voluntat d’aconseguir la implicació del teixit social, empresarial, cultural, universitari i dels col·legis professionals amb les activitats que es desenvolupen al territori.
Per a la celebració d’aquest esdeveniment a la capital del Bages també s’ha tingut en compte que aquest any coincideixen altres commemoracions a la ciutat com son el final dels 125 anys de les Bases o el 75è aniversari de l’Escola de Mines de Manresa. A més a més, es vol posar de relleu el caràcter universitari de la ciutat, així com donar un impuls a la seva projecció exterior de cara a la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a Manresa, el 2022.
Les jornades es faran del 5 al 10 de juliol amb el mateix esperit que la Universitat Catalana d’Estiu a Prada. Encara que el programa encara està en fase d’elaboració, inclourà activitats acadèmiques i docents –que tindran lloc a l’Institut Lluís de Peguera, coincidint amb el 90è aniversari de la seva fundació-, i també conferències, tallers, i activitats lúdiques a diferents espais de la ciutat.

Podeu descarregar fotografies de la presentació i d’Aamer Anwar:

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar