Cicle de poesia catalana

L’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia amb l’objectiu de divulgar, ensenyar, editar, publicar, traduir i cantar poesia per a tothom, de fer arribar la poesia a les aules, a les llars, als cors, és a dir, de fer que la poesia formi part de les nostres vides de manera permanent.

La poesia contribueix a la diversitat creativa en qüestionar de manera sempre renovada la manera en què utilitzem les paraules i les coses i la manera de percebre i interpretar la realitat. El llenguatge poètic possibilita el diàleg entre les cultures, la diversitat, la lliure circulació d’idees a través de la paraula, la creativitat i la innovació.
El poeta, en la seva condició de persona, assumeix noves funcions, atès que els recitals poètics, amb la lectura de poemes feta pels mateixos poetes, són cada vegada més preuats pel públic i esdevenen un element socialitzador i estructurador de la persona.
El Cicle de poesia catalana, organitzat pels Amics de la Unesco de Barcelona i la Universitat Catalana d’Estiu, consisteix en l’organització de recitals de poesia que promoguin el contacte entre els creadors i el públic assistent, el restabliment del diàleg entre la poesia amb la resta de manifestacions artístiques, el recolzament als petits editors i amb la voluntat de donar una imatge atractiva de la poesia.
La programació del cicle persegueix l’experiència de la poesia viva, l’emoció del vers, l’expressió en llibertat, la paraula dita. Els poetes i les poetesses que despleguen les seves millor virtuts en el recital, combinant una programació diversa que vol mostrar la qualitat de la poesia catalana.

Jacint Verdaguer per Anna Maluquer, dimecres 6 de novembre a les 19:30
Enric Casasses, dimecres 13 de novembre a les 19:30
Francesc Parcerisas, dimecres 20 de novembre a les 19:30
Josep Palau i Fabre per Anna Maluquer, dimecres 27 de novembre a les 19:30
Jordi Cornudella, dimecres 4 de desembre a les 19:30
Joan Margarit, dimecres 11 de desembre a les 19:30
Estel Solé i Mireia Calafell, dimecres 18 de desembre a les 19:30
Lloc: seu d’Amics de la UNESCO de Barcelona
Accés lliure. Aforament limitat.
Més informació